Diensten en werkwijze – Apotheek Breukelen – Breukelen (Utrecht)

Welkom bij Apotheek Breukelen

Hier vindt u informatie over de apotheek, en over geneesmiddelen en gezondheid.

Aanvragen en bestellen

Herhaalmedicatie of een medicatieoverzicht aanvragen? Dat regel je snel en eenvoudig met onze Uw Zorg Online app. Voor meer informatie en om direct te bestellen kun je hier klikken.

Ligt mijn bestelling al klaar?

Zodra wij uw bestelling ontvangen en verwerkt hebben ontvangt u een email. Zodra uw bestelling klaar ligt om afgehaald te worden sturen wij u een afhaalbericht per SMS.

Herhaalrecepten die op een werkdag voor 13.00 uur worden aangevraagd, liggen de volgende werkdag voor u klaar. Wij verzoeken u te wachten op uw afhaalbericht. Uw bestelling ligt niet eerder klaar dan dat wij het afhaalbericht sturen.

Ander merk medicijnen ontvangen?

Zoals u in het nieuws heeft kunnen zijn er veel leveringsproblemen van medicijnen.

Zoals u weet vergoedt en bepaalt uw zorgverzekeraar vaak welk merk u vergoed krijgt; welke medicijnen en zorg u vergoed krijgt, kan per zorgverzekering en per keer verschillen.

Daardoor is het mogelijk dat u hetzelfde medicijn ontvangt, maar van een andere fabrikant dan de vorige keer. Daardoor kunnen uw medicijnen er anders uitzien dan u gewend bent.

De meeste zorgverzekeraars maken jaarlijks afspraken over de prijs van medicijnen met specifieke fabrikanten. Dat betekent voor u dat uw zorgverzekeraar bepaalt welk merk medicijn u vergoed krijgt. In andere gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar alleen de laagste prijs van een geneesmiddel. Check dus heel goed wat de afspraken en voorwaarden van uw verzekering zijn!

Meer informatie over het vergoedingenbeleid van uw zorgverzekeraar kunt u in uw polisvoorwaarden en hier vinden: https://www.apotheekbreukelen.nl/ander-merk-en-vergoeding/

 

Vragen?

Via email: voor vragen kunt u ons het makkelijkste mailen: Assistenten@ApotheekBreukelen.nl. U ontvangt dezelfde werkdag een reactie van ons.

Via WhatsApp: heb je een vraag? Je kunt ons ook via  WhatsApp  bereiken.

 

Hoe werkt WhatsApp met de Apotheek?

  • Klik hier om WhatsApp te openen.
  • U kunt ons nu direct een WhatsApp-bericht sturen.
  • Vermeld in het bericht uw naam en liefst ook uw geboortedatum.
  • Wilt u ons spreken dan kunt u contact met ons opnemen op ons reguliere telefoonnummer.
  • Een bestelling kunt u het beste doen via Uw Zorg Online. Klik hier

Diensten en werkwijze

Bestellen en bezorgen

Met de huisartsen van de huisartsenpraktijken in Breukelen heeft Apotheek Breukelen afgesproken dat u voortaan uw chronische medicatie direct via de apotheek kunt aanvragen.

Er zijn drie manieren waarop u uw medicatie voortaan bij de apotheek kunt aanvragen:

  • Via de telefoon. Bel hiervoor het telefoonnummer van de apotheek (0346-262642) en volg de instructies;
  • Via onze website;
  • Via de receptenbus in de apotheek: hier kunt u oude doosjes, voorzien van een etiket, of losse etiketten indoen.

Indien wij uw mailadres hebben, sturen wij u een mail zodra uw bestelling klaar ligt. In principe geldt: herhaalrecepten die op een werkdag voor 13:00 uur worden aangevraagd, kunnen de volgende werkdag na 13:00 uur worden afgehaald. Medicatie die na 13:00 uur wordt aangevraagd, kan 2 werkdagen later na 13:00 uur worden afgehaald. 

Ook voor bezorgrecepten geldt dat een herhaalrecept dat voor 13:00 uur is aangevraagd, de volgende werkdag zal worden thuisbezorgd. Medicatie die na 13:00 uur wordt aangevraagd, wordt 2 werkdagen later thuisbezorgd.

Bezorgen

Bent u slecht ter been of kunt u om een andere reden niet naar de apotheek komen, dan kunnen wij uw medicatie thuis laten bezorgen. Wij bezorgen elke dag vanaf ongeveer half 6.

Inloopspreekuur

Wist u dat wij elke dinsdag een inloopspreekuur hebben? Van 9:00 tot 10:00 uur kunt u zonder afspraak terecht bij een van onze apothekers voor vragen over uw medicijngebruik.