Geneesmiddelbeleid en lijst voorkeursmiddelen per zorgverzekeraar – Apotheek Breukelen – Breukelen (Utrecht)

Welkom bij Apotheek Breukelen

Hier vindt u informatie over de apotheek, en over geneesmiddelen en gezondheid.

Aanvragen en bestellen

Herhaalmedicatie of een medicatieoverzicht aanvragen? Dat regel je snel en eenvoudig met onze Uw Zorg Online app. Voor meer informatie en om direct te bestellen kun je hier klikken.

Ligt mijn bestelling al klaar?

Zodra wij uw bestelling ontvangen en verwerkt hebben ontvangt u een email. Zodra uw bestelling klaar ligt om afgehaald te worden sturen wij u een afhaalbericht per SMS.

Herhaalrecepten die op een werkdag voor 13.00 uur worden aangevraagd, liggen de volgende werkdag voor u klaar. Wij verzoeken u te wachten op uw afhaalbericht. Uw bestelling ligt niet eerder klaar dan dat wij het afhaalbericht sturen.

Ander merk medicijnen ontvangen?

Zoals u in het nieuws heeft kunnen zijn er veel leveringsproblemen van medicijnen.

Zoals u weet vergoedt en bepaalt uw zorgverzekeraar vaak welk merk u vergoed krijgt; welke medicijnen en zorg u vergoed krijgt, kan per zorgverzekering en per keer verschillen.

Daardoor is het mogelijk dat u hetzelfde medicijn ontvangt, maar van een andere fabrikant dan de vorige keer. Daardoor kunnen uw medicijnen er anders uitzien dan u gewend bent.

De meeste zorgverzekeraars maken jaarlijks afspraken over de prijs van medicijnen met specifieke fabrikanten. Dat betekent voor u dat uw zorgverzekeraar bepaalt welk merk medicijn u vergoed krijgt. In andere gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar alleen de laagste prijs van een geneesmiddel. Check dus heel goed wat de afspraken en voorwaarden van uw verzekering zijn!

Meer informatie over het vergoedingenbeleid van uw zorgverzekeraar kunt u in uw polisvoorwaarden en hier vinden: https://www.apotheekbreukelen.nl/ander-merk-en-vergoeding/

 

Vragen?

Via email: voor vragen kunt u ons het makkelijkste mailen: Assistenten@ApotheekBreukelen.nl. U ontvangt dezelfde werkdag een reactie van ons.

Via WhatsApp: heb je een vraag? Je kunt ons ook via  WhatsApp  bereiken.

 

Hoe werkt WhatsApp met de Apotheek?

  • Klik hier om WhatsApp te openen.
  • U kunt ons nu direct een WhatsApp-bericht sturen.
  • Vermeld in het bericht uw naam en liefst ook uw geboortedatum.
  • Wilt u ons spreken dan kunt u contact met ons opnemen op ons reguliere telefoonnummer.
  • Een bestelling kunt u het beste doen via Uw Zorg Online. Klik hier

Geneesmiddelbeleid en lijst voorkeursmiddelen per zorgverzekeraar

Benieuwd naar de vergoeding van uw medicijnen en hulpmiddelen in 2024?

Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet.

Vergoeding medicijnen en hulpmiddelen 2024

Medicijnen: welke medicijnen krijgt u vergoed?

Waarom krijg ik een ander merk dan ik de vorige keer ontvangen heb?

Welke medicijnen en zorg u vergoed krijgt, kan per zorgverzekering verschillen. Alle  zorgverzekeraars maken afspraken over de prijs van medicijnen met specifieke fabrikanten. Dat betekent voor u dat uw zorgverzekeraar bepaalt welk merk medicijn u vergoed krijgt. In andere gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar alleen de laagste prijs van een geneesmiddel. Check dus heel goed wat de afspraken en voorwaarden van uw zorgverzekering zijn!

Wilt u een ander merk (mits leverbaar) dan u van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt? Dat kan altijd! Geef dit dan bij ons aan; u kunt het medicijn dan zelf betalen.

Lees meer over de prijs en vergoeding van uw medicijn op de website van uw zorgverzekeraar (zie zorgverzekeraars overzicht op deze pagina) en op:

www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/de-prijs-en-vergoeding-van-uw-medicijn

 

Geneesmiddelbeleid en lijst voorkeursmiddelen per zorgverzekeraar
Klik op de link achter uw zorgverzekeraar voor het geneesmiddelbeleid van uw zorgverzekeraar.
 Geneesmiddelbeleid Achmea Video uitleg

 Geneesmiddelbeleid CZ

 Geneesmiddelbeleid VGZ

Geneesmiddelbeleid Menzis

Hulpmiddelen: welke hulpmiddelen krijgt u vergoed?

Ook in 2024 kunt u voor uw diabetes-materialen (zoals teststrips en naaldjes), incontinentiematerialen, wondverbandmaterialen en overige medische hulpmiddelen (denk aan katheters) bij Apotheek Montfoort-Linschoten terecht! Deze materialen worden geleverd en de kosten worden vergoed via onze samenwerkingspartner Elke.nl.

Voor de meeste zorgverzekeraars kunnen wij ook drinkvoeding leveren.

 

Medicatiebeoordeling

Gebruikt u veel medicijnen? Elk medicijn kan bijwerkingen veroorzaken. Of de werking van een ander medicijnen veranderen. Ook wanneer u ouder wordt kunnen medicijnen anders gaan werken in uw lichaam en kan aanpassing van de medicijnen nodig zijn. Zijn de medicijnen nog passend voor u of kan er nog iets verbeter worden? Wellicht heeft u zelf ook vragen over uw medicijnen?

Bij een medicatiebeoordeling kijkt de apotheker samen met u en uw huisarts naar alle medicijnen die u gebruikt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de medicatiebeoordeling. Vraag ernaar bij de apotheek.

Lees meer over de medicatiebeoordeling op:

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/gestart-met-uw-medicijnen-wat-nu/medicatiebeoordeling-in-gesprek-over-uw-medicijngebruik